Ίσως η πιο καινοτόμος εφαρμογή ηλεκτροθεραπείας . Μέθοδος βασισμένη σε επιστημονικές έρευνες και πειράματα στην Ρωσία και με 30 ετή εμπειρία και εφαρμογή στη Γερμανία.

Το θεραπευτικό  αποτέλεσμα επιτυγχάνεται με τη χρήση της συσκευής BICOM Optima της REGUMED και την  εφαρμογή ηλεκτρομαγνητικού πεδίου πολύ χαμηλής ισχύος στο φάσμα 1Ηz έως 160 Kz.

Πρόκειται για μια  εντελώς ανώδυνη μέθοδο που βασίζεται  στην αλληλεπίδραση  των ηλεκτρομαγνητικών ερεθισμάτων με τους βιολογικούς ιστούς. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η διέγερση\συντονισμός των  συχνοτήτων των ιστών από τις όμοιες συχνότητες που παράγονται από την συσκευή.

Ο συντονισμός αυτός έχει σαν συνέπεια την επιτάχυνση και σε κάποιες περιπτώσεις τη διόρθωση της φυσιολογικής διαδικασίας αναγέννησης των πάσχοντων ιστών.

Έχει  θεραπευτική δράση σε:

  • Τραύματα προ&/ή  μετεγχειρηντικής φάσης.  Δεν προκαλεί αύξηση της θερμοκρασίας και καθιστά τη θεραπεία κατάλληλη ακόμα και για την οξεία φάση τραυματισμού. Μειώνει τον πόνο, αυξάνει το εύρος κίνησης και επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης.

  • Αγγειολογικά προβλήματα, λεμφοιδήματα , ανεπάρκεια φλεβών και αρτηριών.

  • Νευρολογικά προβλήματα.  Πάρεση προσωπικού νεύρου, μειωμένη

  • αγωγιμότητα νεύρου, ισχιαλγία, ριζίτιδα , παγιδεύση νευρικού ιστού.

  • Αποτοξίνωση ιστών , μέσω της ενεργοποίησης των ενδογενών μηχανισμών άμυνας του κυττάρου.

  • Aντιμετώπιση κοινών ορθοπεδικών παθήσεων ,σε μικρό αριθμό συνεδριών : επικονδυλίτιδα (tennis elbow), πελματιαία απονευροσίτιδα (άκανθα    πτέρνας), τροχαντηρίτιδα & σύνδρομο λαγονοκνημιαίας ταινίας.

    Τενοντίτιδα επιγονατιδικού τένοντα, περιοστίτιδα κνήμης, τενοντίτιδα αχιλλείου, πρόπτωση μεσοσπονδυλίου δίσκου (bulging disc), αποτελούν ένδειξη για τη εφαρμογή θεραπευτικών συχνοτήτων με τη συσκευή Βicom optima.